Αξιολόγηση και ανάδειξη ποικιλιών σίτου για την παραγωγή νέων προϊόντων άλεσης με υψηλή διατροφική αξία

Ημερίδα παρουσίασης αποτελεσμάτων του έργου GrWheat

Τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2023, στο κεντρικό Αμφιθέατρο του ΕΚΕΤΑ στη Θέρμη Θεσσαλονίκης, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η τελική ημερίδα παρουσίασης των αποτελεσμάτων του έργου.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας οι συντελεστές του έργου παρουσίασαν τα αποτελέσματα σχετικά με την αξιολόγηση των ποικιλιών σίτου και αλεύρων και των παραγόμενων προϊόντων σε σχέση με τα παραγωγικά και διατροφικά τους χαρακτηριστικά.

Την ημερίδα παρακολούθησαν περισσότερα από 60 άτομα, προερχόμενα από την ερευνητική, ακαδημαϊκή και επιχειρηματική κοινότητα. Επίσης, στην ημερίδα συμμετείχαν και υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς ο ρόλος των Περιφερειών στην προετοιμασία του παραγωγικού  κλάδου της Χώρας έναντι της Κλιματικής Κρίσης είναι ιδιαίτερα σημαντικός.

Όλοι οι παρευρισκόμενοι μεταξύ των άλλων είχαν τη δυνατότητα να γευθούν τα προϊόντα (ψωμί, κουλούρι, κριτσίνι) που παρήχθησαν στο πλαίσιο του έργου.

Περισσότερα στοιχεία για το πρόγραμμα της Ημερίδας εδώ.

Gr Wheat

Αξιολόγηση και ανάδειξη ποικιλιών σίτου για την παραγωγή νέων προϊόντων άλεσης με υψηλή διατροφική αξία

espa

© 2022 GrWheat.gr, All Rights Reserved. Powered by The Smalls